Hizmetler

• Saha Araştırması ve Dijital (Sayısal) Ölçümler
• Kavramsal Tasarım ve Fizibilite Çalışmaları
• Avan Mühendislik Çalışmaları (FEED)
• Tedarik Zinciri Yönetimi
• Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ile Tasarım, Üretim, İnşaat ve İşletme;
-Üstyapı ve Altyapı Tasarımı
-Yapı Üretimi
-İnşaat İşleri
• Mobilya ve Endüstriyel Ekipman Temini
• Altyapı İşleri; Elektrik Enerjisi Üretim Santralleri
(Dizel ve Doğal Gaz Jeneratörleri, Güneş Panelleri)
-Temiz ve Pis Su Arıtma Sistemleri
• İşletme ve Bakım
• Satış Sonrası Hizmetler

BEFOREBEFORE

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ile Tasarım, Üretim, İnşaat ve İşletme

DORÇE tasarım, üretim ve inşaat hizmetlerini geleneksel yöntemlerin yanı sıra Yapı Bilgi Modelleme sistemlerini (BIM) kullanarak çağımızın gerektirdiği şekilde gerçekleştirmektedir. Kendi çalışanları ile taslak tasarım çalışmalarından bina işletmesine kadar tüm süreçleri modelleyebilmekte ve bu doğrultuda bir projenin tüm yaşam döngüsü boyunca gerekli olan adımları verimli bir şekilde planlayabilmektedir.

Yapı ve yerleşim tasarımlarının üç boyutlu mimari, yapısal, elektrik ve mekanik dijital modeller ile çalışılması üstün koordinasyon sağlarken en az hata ile iş yapılmasına da imkân vermektedir. Üretim aşamasına aktarılan çalışmalar tüm yapı bileşenlerine kadar eksiksiz bir biçimde tanımlanabilirken satın alma, üretim ve paketleme aşamaları da aynı hassasiyetle yürütülmektedir.

DORÇE başarılı bir şekilde BIM ile idare ettiği bu süreçlerin içine iş planları ve maliyet kontrol gibi diğer boyutların katılımını da sağlayarak gerçek zamanlı inşaat yönetimi yapmaktadır.

Tedarik Zinciri Yönetimi

DORÇE, stratejik tedarik zinciri süreçlerini uçtan uca ERP kullanarak, ulusal ve uluslararası tedarikçi ağını etkin bir kategori ve tedarikçi yönetimi ile planlayarak ihtiyaç duyulan malzeme ve hizmetleri kaliteden ödün vermeden uygun fiyat ile zamanında temin etmektedir.

İşveren tercihleri ve rotalara göre değişen multi-model nakliye alternatifleri ile dünyanın dört bir tarafına kesintisiz şekilde ulaşım sağlamaktadır.

Şirket içi kullanılan dijital platformlar üzerinden talebi alınan lojistik hizmetinin, kesintisiz, güvenli ve optimum çözümle yerine getirilmesi için lojistik ve sevkiyat ekibi tarafından yapılan planlama ilgili birimlerle paylaşılmak üzere sisteme kaydedilmektedir.

Lojistik sürecinde rotalar belirlendikten sonra proje gereklilikleri doğrultusunda paketleme işlemine geçilerek her bir paketin kimlik ve detay bilgilerinin üzerine işlenmesinin ardından paketler fiziki ve elektronik takip sistemine kaydedilmektedir.

Güvenilir ve ergonomik olarak optimal şekilde sevke hazır hale getirilen paketlerin karayolu, deniz yolu ve havayolu taşımacılığı ile eksiksiz ve kontrollü olarak sahalara ulaştırılması esnasında zarar görmemesi için tüm uygun koruma tedbirleri alınmaktadır.

Dijital dönüşümün sunduğu imkanlardan faydalanan firmamız; ERP, elektronik doküman yönetim sistemi, yükleme ve araç rota optimizasyon yazılımlarını kullanarak lojistik süreçleri en verimli şekilde yönetmektedir.

Yapı Üretimi ve Üstyapı İnşaat İşleri

Ön tasarımı tamamlanan yapı ve ürünlerin üretim ve montaj için tasarım çalışmaları (DfMA), BIM süreçleri ile entegre bir şekilde yürütülürken ilgili katı modelleme ve CAD/CAM çalışmaları ile de detaylandırılmaktadır. Fabrika bünyesinde bulunan gelişmiş teknolojiye sahip makine, ekipmanlar ve tecrübeli üretim kadromuzla, üretim verimliliği en üst noktaya çıkarılırken ürünlerin nitelikleri kalite kontrol ekiplerimizce güvence altına alınmaktadır. BIM-ERP entegrasyonu ile tasarım, üretim ve tedarik zinciri bağlantısı kesintisiz bir şekilde sağlanırken proje sahalarına ürünün kendisi ile beraber verisinin transferi de gerçekleşmektedir.

Uluslararası standartlara ve proje koşullarına uygun şekilde hazırlanmış kalite planları doğrultusunda, yetkilendirilmiş kalite kontrol ekibi tarafından, girdi muayene-imalat kalite kontrol ve sevkiyat kontrol seviyelerinde gerçekleştirilen denetimler dijital platformda proje bazlı kayıt altına alınmaktadır.

Proje sahasına ulaşan yapı malzemeleri dijital depo ve stok kayıtlarına da alınarak saha ekiplerine dağıtılmaktadır.

Montaj, elektrik, mekanik, ince işler gibi tüm üstyapı inşaat faaliyetlerinin her bir kademesi titizlikle tamamlanırken onaylı kalite planı ve kontrol prosedürlerine uygun şekilde yetkili ve sertifikalı kalite kontrol ekibi tarafından da kontrol edilmektedir. Her bir kontrol sonucu elektronik doküman yönetim sistemine kaydedilmekte, işveren ve DORÇE bünyesinde kayıtların izlenebilirliği de dijital platformda güvence altına alınmaktadır.

Tüm yapı malzemeleri sahaya ilk geldiği andan en son montaj ve inşaat işlerinin tamamlandığı ana kadar olan tüm süreç, onaylı risk değerlendirme ve İSG planlarına göre sertifikalı iş güvenliği ekibi tarafından denetlenerek güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanmaktadır.

Saha Planları, Altyapı İşleri ve Tesisleri

Saha planları kapsamında hazırlanan vaziyet, peyzaj, elektrik, mekanik hat planları gibi tüm mimari ve mühendislik tasarım hizmetleri CAD tabanlı modeller ile koordine edilmekte betonarme temelleri de içine alacak şekilde altyapı işleri öncesi tüm detaylarına kadar çözülmektedir.

İşveren talebi doğrultusunda yapı gruplarının ve sahanın eksiksiz inşası için gerekli olan çevre çitleri, araç ve yaya yolları, park alanları, atık su, temiz su, yangın algılama ve söndürme, ısıtma, soğutma, su depoları, arıtma tesisleri, elektrik, zayıf akım, elektrik jeneratörleri ve güneş enerjisi sistemleri gibi tüm hizmet ve malzeme tedariki DORÇE tarafından yapılmaktadır.

Altyapı işlerinin her bir kademesi titizlikle tamamlanırken üstyapı inşaatlarında olduğu gibi yetkili kalite ve iş güvenliği birimleri tarafından denetlenmekte, sorunsuz bakım ve onarımın gerçekleşebilmesi için gerçek inşaat verileri BIM sitemi ile dijital platformlarda kayıt altına alınmaktadır.

Test ve Devreye Alma

Kurulum ve inşaat süreçleri tamamlanmış olan projenin devreye alınması özel teknik ekip ve gerektiğinde bağımsız yetkilendirilmiş üçüncü taraf kuruluşlarla birlikte gerçekleştirilir. Ülkelerin farklı mevzuat ve standartlarına göre değişkenlik gösteren devreye alma gereksinimleri karşılanırken en üst seviyede adaptasyon ile eksiksiz ve izlenebilir bir şekilde yönetilmektedir.

Her bir elektronik ve mekanik sistemin devreye alınmasıyla birlikte, performansları dijital ve analog olarak test edilmekte, süreç işveren ile ortak kullanılan platform üzerinden izlenerek kayıt altına alınmaktadır.

Son olarak; yapılan tüm testler ve devreye alınan sistemler proje bazlı CRB dosyaları ile elektronik doküman yönetim sistemi içerisinde saklanmaktadır.

Bina Bakım ve Onarım Hizmetleri

Projelerin test ve devreye alma süreçlerinden sonra bakım ve onarım prosedürleri hazırlanarak işverene kitapçık şeklinde teslim edilmektedir. İşveren, kendi bakım ve onarım ekipleri ile prosedürleri takip ederek kitapçıkta belirtilen dönemlerde yapı ve sistemlerin bakımlarını kolayca yapabilmektedir. Bedeli karşılığı bu hizmetler dönemsel olarak DORÇE tarafından da verilebilmektedir.

Büyük projelerde ise DORÇE, işveren talebi doğrultusunda tüm bakım ve onarım işlerini üstlenerek tam zamanlı bir çalışma ekibi ile bu süreci yönetmektedir. Bedeli karşılığı kurulan ekip düzenli bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra garanti kapsamındaki uygunsuzlukları da tespit ederek gerekli tamirat, değişim ve yenileme faaliyetlerini işveren adına yürütmekte ve dijital platformlar üzerinden izlenebilir kayıtlarını tutmaktadır.

Satış Sonrası Hizmetler

Yapılar ve tesisler amacına uygun şekilde kullanıldığı takdirde; DORÇE üretim işçiliği ve malzeme hatalarına karşı en az bir yıllık garanti vermektedir. İşverenden kaynaklı kullanım hatalarında ise bedeli karşılığında hizmet ve malzeme temin edilmektedir. İşletmeye açılan projelerde, ilerleyen yıllarda işveren talebi doğrultusunda değişiklikler veya yenilemeler de yapılabilirken, yapıların yaşam süresi boyunca profesyonel destek sağlanmaktadır.

Proje tamamlandıktan sonra müşteri memnuniyeti programı çerçevesinde yazılı değerlendirmeler alınmakta ve saha ziyaretleri doğrultusunda işveren ile her daim iletişimde kalınmaktadır.

Tüm yapıların teklif ve proje sipariş numaraları ISO standartlarında arşivlenmekte olup, herhangi bir sorun, uygunsuzluk, istek veya işveren özel talebine bağlı olarak dokümantasyon ve çizimler dijital olarak tekrar sağlanabilmektedir.