Project Description

AFAD (İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Deprem Bölgeleri için 60.000 Adet Prefabrik Modüler Acil Yerleşim Üniteleri Türkiye – Konteyner Kentler

25.000 Adet Deprem Bölgesi Acil Yerleşim Modülleri

AFAD Stratejik Çözüm Ortaklığı: 60.000+ Adet Acil Yaşam Konteyneri ve Afet Kentleri Kurulumu

Dorçe, 2009’dan bugüne AFAD iş birliğiyle Van, Erzincan, Elazığ, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adapazarı, Osmaniye, İzmir, Afyon, Ayvalık-Çanakkale, Adana, İzmit-Kocaeli, Bolu, Düzce, Bingöl, Şanlıurfa, Sakarya, Kütahya deprem bölgeleri için 60.000’den fazla acil yaşam konteyneri sevk etmiştir. Günlük 560 adede ulaşan üretim ve montajlı sevkiyat kapasitesi ile afet barınma çözümleri için Dorçe lider firmadır.

Acil Yaşam Konteynerlerinde Kesintisiz Destek

Dorçe Prefabrik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. olarak, ülkemizin zor günlerinde en hızlı aksiyon alan sanayi kuruluşlarından biri olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. 2009 yılı itibarıyla, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yürüttüğümüz koordineli çalışmalar kapsamında, bugüne kadar deprem ve afet bölgelerine toplam 60.000 adet konteyner ve acil yaşam ünitesi sevk edilmiştir.

Rekor Üretim ve Sevkiyat Kapasitesi: Günlük 560 Ünite

Afet lojistiğinde zamanla yarışın hayati önem taşıdığı durumlarda, Dorçe’nin entegre üretim tesisleri tam kapasiteyle devreye girmektedir. İhtiyacın büyüklüğüne ve aciliyetine göre; günlük 200 adet ile 560 adet arasında değişen üretim, sevkiyat ve yerinde kurulum performansı sergilenmektedir.

Bu operasyonel hız, binlerce ailenin başını sokabileceği güvenli bir yuvaya günler içerisinde kavuşmasını sağlamaktadır.

Fabrikadan Sahaya “Montajlı ve Hazır” Sevkiyat

Afet bölgelerindeki iş gücü ve ekipman kısıtları göz önüne alınarak, ürettiğimiz tüm konteyner ve yaşam üniteleri fabrikamızda tamamen montajlı hale getirilmektedir. Elektrik, su tesisatları ve yalıtım işlemleri tamamlanmış olarak tırlara yüklenen üniteler, sahaya indirildiği anda kullanıma hazır (tak-çalıştır) durumda teslim edilmektedir.

Konforlu ve Donanımlı “Konteyner Kentler”

Gönderilen on binlerce acil yaşam konteyneri ile kurulan devasa Konteyner Kentler, geçici bir çözümün ötesinde, depremzede ailelerin yaşam standartlarını korumayı hedefler. Isı yalıtımı, dayanıklılık ve ergonomi açısından optimize edilen bu yaşam alanlarında, bir ailenin hayatını konforlu bir şekilde sürdürebilmesi için bütün olanaklar seferber edilmiştir.

Dorçe, güçlü üretim altyapısı ve lojistik ağıyla, Türkiye’nin afet müdahale kapasitesinin önemli bir gücü olmaya devam etmektedir.

Teknik Künye (Özet)

  • İşveren / Kurum: T.C. İçişleri Bakanlığı – AFAD
  • Başlangıç Yılı: 2009 – Günümüz
  • Toplam Teslimat: 60.000+ Adet
  • Günlük Kapasite: 200 – 560 Adet (Üretim & Sevkiyat)
  • Teslim Şekli: Fabrikadan Montajlı (Hazır Yapı)
  • Kullanım Amacı: Afet Sonrası Acil Barınma ve Konteyner Kentler

Proje Detayları

Ülke

12 Şehir, 157 Ayrı Saha / Türkiye

Tarih

2023

Sektör

Paylaş

Bilgi Talep Formu

Foto Galeri